Utstyret

Det og bli en god og dyktig fotograf er ikke så enkelt som man kanskje skulle tro. Det kreves veldig mye trening og det er mange faktorer som spiller inn for at bildene blir bra.

De fleste av oss er jo egentlig hobbyfotografer og hadde tidlig i livet ett lite kamera som man med stor iver brukte på turer og på fester. I dag har de aller fleste smart telefoner som har innebygd ganske gode kameraer.

Canon

En av de store leverandørene innen foto utstyr er jo Canon som er ett Japansk firma. Canon ble etablert allerede i 1947, men de hadde først ett firma som de startet i 1934 som het Seikikogaku Kenkyusho. De hadde en prototype av de første kameraet som var blitt lagd i Japan.

I de tre første årene brukte de en kopi av designet til det Tyske merket Leica men det var bare skallet som så likt ut. Linsene fikk de av Nikon da de ikke hadde plass til å produsere linser selv. De første linsene de produserte selv kom i 1971 da de lanserte Canon F 1 kameraet. Men som Japan er kjent for utviklet de stadig ny teknologi og kameraene ble stadig bedre og bedre. Det var også Canon som utviklet Japans første røntgen apparat samt første zoom linse og verdens første filmkamera med zoom. Utviklingen på kamera og utstyr har jo gitt oss en utrolig god mulighet til å ta virkelig flotte bilder i dag. Canons første digitale kameraer kom i 1984 og de kom så med printere, kalkulatorer, prosjektorer og datamaskiner.

Nikon

Nikon

Ett annet godt merke vi er vant til her i Norge er Nikon, det er også ett Japans firma som ble etablert i 1917.Til å begynne med var dette ett firma som drev med rent optisk produksjon, det var ikke før i 1948 at de kom ut med sitt første kamera. I de første årene ble det produsert kameralinser til andre merker som kikkerter, linser, mikroskop og andre inspeksjons instrumenter. Under den andre verdenskrigen ble det kun produsert kikkerter, periskop og bombe sikter på sine rundt 30 fabrikker. Men etter krigen kunne man igjen begynne og konsentrere seg om videre utvikling av sine egne produkter og man ble ganske fort oppmerksomme på dette merket rundt omkring i verden. De fikk de i oppdrag av NASA å lage ett digitalt kamera som skulle brukes i romskipet Discovery når det skulle ut på oppdraget som kaltes STS 48 som skulle skje i 1991. Etter denne avtalen har Nikon blitt en fast leverandør til NASA og har levert utrolig mye utstyr igjennom årene, det sier mye om kvaliteten på produktene deres.

Leica

Leica

Det er ikke bare Japan som har produsert kameraer, det Tyske firmaet Leica Camera AG ble etablert i 1914 og holdt til i Wetzlar. Også dette firmaet startet med produksjon av linser i de første årene, kikkert til våpen, mikroskop, kikkerter og brillelinser. Det var ikke før i Leica 1 kom ut på markedet, selv om de hadde en prototype Ur-Leica som de lagde allerede i 1913 tok det lang tid før de startet opp produksjonen.

© 2021 Paalfoto