Tips for Romantiske Portrett

Dersom du er en portrett-fotograf og leter etter nye klienter til din fotografering, så er tiden rundt Valentines dagen i februar en fin tid å reklamere på. Dersom du ikke allerede gjør det, så burde du samle informasjon om hver potensiell kunde du har vært I kontakt med den siste tiden og lage et arkiv på denne informasjonen. På den måten kan du med noen enkle grep sende ut litt reklame rundt en slik høytid som Valentines dagen. En liten kjapp email med tilbud om noen originale ideer, prisendringer, tilbud og en liten plan om hvordan ting enkelt kan gjennomføres med din hjelp.

Er du litt kreativ og klarer å lage en god overskrift så kan kunder bli fristet til dine forslag og tilbud. Men husk å ikke overdrive – en nøktern med kreativ email med reklame er viktig. Har du noen gode romantiske bilder du har tatt tidligere så legg gjerne ved dem som eksempel på din kreativ og gode fotografering.

Noen tips til Romantiske portrett

Når du skal fotografere romantiske portretter, så er det viktig at du har litt kunnskap om de du skal fotografere. Bruk litt tid på å bli kjent med paret du skal fotografere.

Noen tips til Romantiske portrett
Noen tips til Romantiske portrett

Dette er en viktig del for å kunne lage en god setting for nettopp dette paret. Be gjerne om en telefonsamtale med spørsmål før selve fotoseansen. Spør da om hvordan de møttes, hva er deres hobbyer, hvilke interesser de har, favoritt maten deres, favoritt TV show – ja stort sett hva som helst for å bli bedre kjent. Da blir det enklere å velge lokalisasjon for fotoseansen nå når du har litt kunnskap om paret. Lettere å få inspirasjon som treffer nettopp dem.

Oppvarming

Alle trenger oppvarming – så også fotomodeller. Forvent ikke at de første bildene skal være de beste – alle trenger oppvarming og tilvenning til kameraet. Oppfordre alle til å være seg selv og late mest mulig som om du ikke er til stede. Driv med sitt og overse deg som fotograf mest mulig.

Kreativitet

Det å være kreativ i alle sammenhenger kan gi gode resultater. Valg av sted for å ta bildene f.eks. kan være viktig for et bra bilde eller meget gode bilder. Det er aldri noe galt med studiobilder, men bildene kan bli så mye bedre med andre omgivelser. Det liksom forteller mye mer om paret du fotograferer enn bare fabrikkert i studio. Det å velge riktig sted kan du finne mye lesestoff om på internett.

Belysning

Belysning er noe alle fotografer bør kunne endel om. Sterkt lys for et romantisk bilde passer ikke helt sammen. Mykere setting er mye mer riktig i en romantisk sammenheng. Bilder fra tidlig om morgenen eller sent om ettermiddagen har som oftest det beste naturlige lyset. Hint; Den Gyldne timen!

Belysning
Belysning

Altså det jeg prøver å få frem i denne artikkelen er at det er mange små og enkle ting som kan gjøre ditt fotografi så mye bedre. Planlegg og tenk før en fotosesjon er kanskje hovedpoenget! Alle vil jo ha de beste bildene til enhver tid.

© 2021 Paalfoto