Noen av de beste fotografier i historien – del 2

Det er tatt store mengder bilder I verden siden første fotografi ble tatt. Og i de senere årene har nok antall bilder økt dramatisk etter at det ble allemannseie med kamera på en telefon. Men er bildene du tar gode?  Hvem er de eller det beste bildet som noen gang er tatt? Svarene her kan variere selvfølgelig, men jeg skal forsøke å vise deg noen av de bildene som er ment å være noe av det beste som er tatt i verden opp gjennom årene.

Dessverre så er det mange av bildene som er blitt de beste bildene som omhandler krig og sørgelige øyeblikk. Her kommer neste runde med et utvalg bilder med tekst til;

Siste jøde i Vinnitsa – 1941

Siste jøde i Vinnitsa
Siste jøde i Vinnitsa

Bildet kommer fra et personlig album til en av soldatene fra innsatsgruppen og var merket på baksiden av bildet; «Den siste jøden i Vinnitsa – en soldat fra innsatsgruppe D som skal til å skyte en jødisk mann som kneler på kanten av en massegrav i Vinnitsa i Ukraina i 1941». Alle 28,000 jøder fra denne byen og området rundt ble massakrert på den tiden.

Turistmannen – 2011

Turistmannen ble et internett fenomen som var et falskt bilde som viste en turist som dukket opp i mange manipulerte bilder etter 11. september 2001 angrepene i New York. Snart etter 9/11 kom dette bildet som viste en turist mens et fly var i ferd med å kollidere i bygningen han sto i. Dette bildet sirkulerte overalt på internett meget raskt. Det ble påstått at bildet var blitt oppdaget i et kamera som ble funnet på ruinene på «Ground Zero». Bildet blir påstått å ha blitt tatt bare få øyeblikk før angrepene på World Trade Center startet. Bildet har senere vunnet premie for beste Photoshoppet bilde i en 9/11 bilde konkurranse.

Afghan Girl – 1984

Afghan Girl
Afghan Girl

Dette bildet sies å være det nest mest berømte bildet I verden. Bildet heter «Afghan Girl» og er tatt av National Geographic fotografen Steve McCurry. Sharbat Gula som piken heter var en student på en uformell skole i flyktningeleiren på den tiden Sovjet okkuperte Afghanistan.  Bildet ga henne annerkjennelse da bildet var forsidebilde på «National Geographic Magazine» sommeren 1985. Piken på bildet var da 12 år gammel. Hun ble bare kjent som «The Afghan Girl» helt frem til hun ble identifisert i 2002. Bildet har blitt sammenliknet med Leonardo da Vinci’s Mona Lisa, og noen ganger har det populært blitt kalt for «the Afghan Mona Lisa»

A Walk To The Paradise Garden – 1946

A Walk To The Paradise Garden
A Walk To The Paradise Garden

Et av de mest ikoniske fotografier tatt av W. Eugene Smith i 1946. Han tok dette bildet mens han gikk tur med sine to barn – Juanita og Patrick inn i solskinnet. I 1955 sendte Smith inn sitt bilde til Edward Steichen’s nå berømte «Family of Man» utstillingen på MOMA. Der kom bildet videre helt til finalen og ble beste bilde og med det bekreftet sin posisjon som et stort icon for alle familiebilder.

© 2021 Paalfoto