Hvordan ta bedre bilder med din telefon

Før smart telefonens dager – om du kan huske dem – så var det å ta et bilde en krevende prosess. Du måtte ha et kamera og redigerings utstyr til din computer. Og bruke mye tid på å finne ut hvordan alt fungerte.

Men takket være dagens mobiltelefoner så er det å redigere bilder blitt en enkel sak – all programvare du trenger er allerede installert i din nye telefon. Du har et meget godt kamera og alt du trenger for å redigere bilder i lomma allerede!

Men telefonmerkene kjemper stadig om å ha det beste kameraet og de beste app’ene på sine telefoner – så det er viktig å følge med og sjekke alt når du skal handle ny telefon. Og det er fortsatt mange telefoner som ikke har veldig godt kamera eller redigeringsutstyr på sin telefon.

Vi skal her forsøke å gi deg noen grunnleggende tips for å ta bedre bilder med din smarttelefon:

Bruk rutenett for å balansere dine bilder

En av de enkleste og beste tipsene for å forbedre dine bilder er å skru på kameraets rutenett. Det åpner masse linjer på skjermen du ser ditt kommende bilde på. Og det gir deg muligheten til å balansere ditt bilde til riktig vinkel mye enklere. «Tre regelen» blir brukt i denne sammenhengen. En fotografisk komposisjon prinsipp som sier at et bilde skal bli brutt ned i tredjedeler, både horisontalt og vertikalt, slik at du har ni deler totalt.

Fokuser på emnet

Mange av de beste bildene inneholder bare et emne. Så når du skal ta bilde – bruk litt tid til å komponere settingen i bildet. Noen profesjonelle fotografer sier at emnet ikke skal fylle hele bildet. To tredjedeler skal være «negativ plass» som hjelper til å fremheve emnet ekstra godt.

Husk alltid å trykke på skjermen på din smarttelefon slik at den fokuserer på ditt emne – det vil forsikre deg om at den er i fullt fokus og belysninger er så optimal som mulig.

Fokuser på emnet
Fokuser på emnet

Proff Tips:

Straks du har tatt bildet ditt, kan du benytte filter og app’er på telefonen din for å gjøre bildet enda mer “levende”, eller forstørre det innenfor rammene. Lysstyrke, kontrast og metning av bildet kan også justeres tilsvarende – alt dette direkte i din telefon.

Negativ plass

“Negativ plass” er den eller det området rundt ditt hovedmotiv i bildet. Dette området kan skape og gjøre et bilde fra et godt bilde til et utrolig bilde!

Dersom du inkluderer riktig mengde «negativ plass» i bildet ditt, ja så vil motivet ditt oppleves enda sterkere av de som ser ditt bilde. Eksempel på «negativ plass» er himmel, vann, tomme områder eller en stor ensfarget vegg som bare omfavner ditt motiv.

Forskjellige perspektiver

Det å ta bilde fra en unik og kanskje uventet vinkel kan gjøre bildet ditt minneverdig. Det kan skape en illusjon av dybde eller høyde sammen eller med motivet. Det vil gjøre bildet ditt vil skille seg ut av mengden, siden de aller fleste mobilbilder er tatt rett frem eller fra et fugleperspektiv.

Forsøk å ta bildet oppover og «lek» med himmelen som «negativ plass» – eller i en lett skrå vinkel ovenfra. Resultatene og forskjellen vil du velig lett se selv ganske raskt.

Forskjellige perspektiver
Forskjellige perspektiver

Proff Tips:

Dersom du tar et bilde og finner ut at motivet er litt skjevt på noen måte – benytt da SKRWT foto redigerings app’en for å gjøre linjene i bildet rette og rene.

© 2021 Paalfoto