Gratis foto-redigerings apper

Mobiltelefoner blir stadig utstyrt med mer moderne teknologi, og kamera er en viktig funksjon. Det fins flere filterfunksjoner, for eksempel i Snapchat, og foto-redigerings apper blir mer moderne. Dette kan koste litt, eller du kan finne gratis apper som har nesten tilnærmet lik funksjon.

Du bør være obs på hvilken telefonmodell du har, og hvilke funksjoner som fungerer med en foto-redigerings app. Ditt kamera vil også avgjøre bildekvaliteten, og du bør være kjent med innstillingene. Dersom du ser etter gratis foto-redigerings apper, så bør du være klar over at kvaliteten er vassere enn de appene du betaler for, her er noen eksempel på gratis foto-redigerings apper.

Eksempel på gratis foto-redigerings apper

Med Google Foto kan du foreta generell bildebehandling; ved bilderedigering, organisering og deling av bilder. Det er imidlertid viktig hvilken type telefon du har, når det gjelder å laste ned appen. Det er mulig å gjøre enkle forandringer på bildene, ved lys- og fargejustering, men det er ikke mulig å gjøre avansert bildebehandling – her ser man forskjellen mellom gratis-apper og de man betaler for. Det er også mulig å laste ned Google Foto på PC.

Med Snapseed kan du gjøre litt mer avansert bildebehandling enn ved Google Foto, her fins flere muligheter for å behandle bildene. Forskjellen fra den enkle versjonen Google Foto, er at her kan du rette opp skjeve objekter eller for eksempel horisonter, med et perspektivverktøy, og du kan fjerne elementer og forandre fargekurver. Det fins mange muligheter med denne appen, og den er lett og oversiktlig å håndtere.

VSCO er en foto-redigerings app som legger vekt på filtre. Det er mulig å gjøre vanlig behandling og forandre på bildene, men du kan også legge på filtre for å gjøre det morsommere. Det er mulig å oppdatere til VSCO+, som du må betale for, og det vil gi flere muligheter. Her bør du også være obs på hvilken type telefon du har, når det gjelder nedlastning.

Lightroom Mobile

Lightroom Mobile er en versjon av Adobe, og passer til vanlig redigering av bilder. Her kan du for eksempel forandre kontrasten, farger og høylys, og dersom du har iOS, så fungerer den for raw-filer. Darkroom er en annen gratis-app for bilderedigering, og er en av favorittene til forbrukerne, foran VSCO. Her fins moderne filtre, og du kan også justere dem. Det er greit å bruke denne appen og du trenger ikke å importere bilder, men hente dem direkte fra bildebiblioteket.

Afterfocus fungerer for enkel bilderedigering og gir også en dybdeskarphet som du finner hos et speilreflekskamera. Det er mulig å bruke touch-funksjon for å endre forgrunn og bakgrunn. Prisma er en spennende bilderedigerings app; her kan du legge til kunstaktige effekter på bildene. Dette er en moderne app som gjør bildene om til eksklusive maleportrett. Dette gir bildene et stilig og spennende uttrykk.

Det fins også moderne funksjoner med det kameraet du allerede har på telefonen. Du kan aktivere eksterne objekter, og blant annet få fiskeøyner, få større vidvinkel og komme nærmere objekter med makro. Dette gjør det morsommere å fotografere.

© 2021 Paalfoto