Fotosafari

Veldig mange mennesker verden rundt har fotografering som hobby og de elsker å reise rundt å ta bilder av omtrent alt de ser. Hva man egentlig skal fotografere er jo opp til en selv og sin interesse. Noen liker å fotografere forskjellige bygninger, minnesmerker, natur og dyr. Man kan jo få ett blinkskudd når som helst så mange går rundt med kameraet hele tiden når de ferdes utendørs. Andre drar på forskjellige typer av fotosafari som det finnes ganske mange varianter av.

Forberedelser

Det å reise rundt i verden og fotografere sammen med andre har blitt en populær ting blant de ivrigste fotografene. Fotosafari er da en flott måte å gjøre dette på, man treffer andre mennesker i fra hele verden med den samme interessen. Men før en legger ut på tur er det en god del forberedelser man må gjøre. Om man skal til de varmere strøk må klær og utstyr stå i stil til det varme været og da selvfølgelig om man reiser til de kalde strøkene må også utstyret holde mål. Det som nok er den greieste måten om man er litt fersk innen denne turformen er og melde seg på en tur som har med guider, de vet hvor man kan finne dyr og andre flotte objekter man kan ta bilder av.

Hvor drar man

Hvor drar man

Hvilket område man vil dra til kan være ett vanskelig valg, fotosafari til Afrika har virkelig blitt populært men turer til de mere røffe og kalde strøkene øker stadig. Man må for all del ikke glemme all den flotte naturen og dyrelivet vi har her i landet og, man trenger ikke å reise så veldig langt. Det er mange forskjellige reisebyråer som har nettopp fotosafari på programmet sitt, så det enkleste er nok å bruke en av disse selskapene for å få en flott og godt til rette lagt foto tur.  På disse turene har de også gjerne med seg erfarne fotografer som villig gir deg tips og råd om hvordan man skal få tatt virkelig flotte bilder, noen av turene er også nesten som en fotoskole noe som egner seg godt til nybegynnerne.

Afrika

Afrika har mange steder å velge imellom når det gjelder fotosafari, her kommer man tett innpå de ville dyrene under sikre forhold. Det er jo ett ganske varierende dyreliv, natur, lysforhold, farger og mennesker så her har man virkelig mange muligheter til å få tatt mange flotte bilder. Her er det nok en stor fordel om man har kamera med gode linser, for enkelte av dyrene her er det jo best å holde seg på litt avstand i fra og da er det jo kjekt med en god linse sånn at man allikevel får ett nærbilde. Lys forholdet her er jo også spesielt, tidlig om morgenen er en av tidene fotografering kan gi deg flotte bilder. Men lysforholdene endrer seg jo utover dagen så man må tenke på dette og eventuelt velge andre vinkler å ta bildene i fra. Da er det bare å finne frem kameraet å legge ut på tur.

© 2021 Paalfoto