Fotografering’s tips

Alle årstider har sin sjarm når det gjelder å fotografere ute. Nå går det mot vår og sommer og naturen vil etterhvert få et herlig fargespekter å by på. Dette er mange fotografer flinke til å utnytte – mange ganger til alle årstidene. Men mange har som favoritt å fotografere forskjellige varianter inkludert vann.

Det er en herlig nisje du begir deg inn mot dersom du begynner å fotografere vann og farger. Det er et meget stort spekter å ta av. Her kommer det noen tips som du bør lese gjennom før du starter – tipsene er hentet fra en profesjonell skole i statene.

Eksponering

I de fleste tilfeller så er det å undereksponere bilder av vann det beste alternativet for å oppnå de aller beste resultatene med de mest flatterende utseende. Ellers vil du sannsynligvis lage for mange høydepunkter og hele bildet («skuddet») vil fremstå som rystende – for mange lyse punkter eller nyanser av hvitt. Et unntak fra dette, og en anbefaling fra proffene, er dersom du arbeider ute på en overskyet dag. Mens mange mennesker synes man bør unngå overskyete dager når det gjelder utendørs fotografering, så er det faktisk det motsatte å anbefale – det har kommet mange utrolig fine bilder ute i naturen på slike dager. Skal du ha mer detaljer om hvorfor så må du selv søke mer om emnet på internett.

Filter

Det å fotografere vann og speilbilder fra vann er også en ypperlig mulighet til å trene på å bruke polariserende filter. Dersom det er distraherende reflekser som du vil ta bort for at bildet skal bli få et flatt rolig utseende, da er dette det redskapet du skal benytte. PÅ spesielle solfylte dager med sterkt lys vil dette også kunne hjelpe deg til å fjerne alt uønsket lys.

Refleksjoner

Dersom interessante refleksjoner er innenfor din interesse for å komponere bilder og visjoner, da skal du vurdere det å skape symmetri I de refleksjonene du skal “skyte” (fotografere).  Her er en video som viser litt om hvordan du skal eller kan gå frem for å fotografere symmetrisk:

Bevegende objekt

Dersom du har et bevegende objekt du skal fotografere som vannet i en foss eller en elv hvor vannet renner raskt, da må du justere din lukkertid tilsvarende for å fryse bevegelsene på det objektet du ønsker å fotografere. Bildet bør jo bli slik du har en visjon om at det skal være på ditt bilde. Hvis du ikke er kjent med bruk av lukkertider, sjekk ut denne linken til et nyttig diagram for å lære det.

Mye å lære

Skal man bli en god fotograf så er det veldig mye som må læres. Men fordelene som har kommet frem i dagens samfunn er at man har tilgang på kamera nesten konstant nå i forhold til tidligere år. Man har mange telefoner med gode kameraer i dag. Man kan ikke justere like mye på en telefon med kamera som man kan på et riktig profesjonelt kamera, men det er fullt mulig å ta noen virkelig gode bilder også med sin telefon

 

 

© 2021 Paalfoto