De beste kameraene

Det og ha det rette utstyret er en veldig viktig faktor om man skal kunne ta ett skikkelig bilde. Utviklingen innen denne bransjen har også gått utrolig fort fremover i årene etter at den digitale tidsalderen kom inn i våre liv. Det blir stadig utviklet nye metoder og komponenter og det er stor konkurranse mellom de forskjellige merkene om å være først ut med nyheter, så det er hele tiden stadig noe nytt også på denne fronten.

Årets toppmodell

Nå er det nok stor uenighet om hvilket kamera som er det beste, man har jo ulike behov og krav til sitt kamera. Men det som er kåret til årets beste kamera er kompaktkameraet til Fujifilm, Fujifilm X T 3 er betegnelsen på dette kameraet. Dette er da ett speilfritt digitalt kamera som da har APS-C sensor, 26,1MP megapixels og videofunksjon. Dette kameraet er godt egnet til å ta bilder under forskjellige sportslige aktiviteter da det kan ta opp i til 11 bilder i sekundet, da får man med seg det meste som skjer. Fujifilm har flere gode kameraer å tilby, som nevnt er det bruken og kravene til fotografen som bestemmer type og modell og man har ganske mange å vege imellom her.

Fujifilm

Olympus

Olympus OM-D E-M10 Mark III er en god nummer to på listen, det er en del lik teknologi mellom disse kameraene som ligger på topp men noen skiller seg litt ut fra de andre. Dette er også ett raskt og godt arbeids kamera som passer god til de som krever en høy bildefrekvens, her ligger den på opptil 120 fps. Dette er ett kompaktkamera som kan brukes under de fleste værforhold under vanskelige forhold.

Olympus

På dette kameraet kan man også få en firmware oppgradering som da legger til en god del flere funksjoner om man har behov for dette. Olympus er jo ett godt gammelt og etablert merke, firmaet ble etablert allerede i 1919 så her er det mange års erfaring med utvikling av nye kameraer.

Nikon

Nikon har også ett kamera oppe på listen, de har tredjeplassen med modellen Nikon D3500 som er ett ypperlig kamera for nybegynnere. Prismessig er det også en god del billigere en tilsvarende kameraer og er da ett godt førstevalg for de som starter opp med fotografering. I motsetning til de to første kameraene som var speilløse er dette ett kamera av typen DSLR, det betyr at det er ett digitalt speilrefleks kamera. Det er nok en av grunnene til at det er en del billigere, men for all del det er ikke noe dårlig kamera for det.

Nikon

Canon

Merket Canon har flere modeller på denne topplisten, men toppmodellen Canon EOS Rebel SL3 / 250 er absolutt det beste valget her. Dette kameraet er også godt egnet for de som nettopp har startet opp med fotografering, det er noe dyrere enn Nikon sitt men du får med flere funksjoner som gjør bildene dine bedre om man bruker de riktig. Som man ser er det de Japanske merkene som dominerer listen over årets beste kameraer, ikke så merkelig kanskje da de har drevet på i denne bransjen i mange år nå.

© 2021 Paalfoto